ARHIV NOVIC 2014

BREKA FEST VII

Tokratni Breka Fest so omenjena dni izpopolnili tako nastopajoči, kot obiskovalci – obojih je namreč bilo kar zavidljivo število. Skupno gledano je osemnajst nastopajočih glasbenih skupin namreč ogrevalo kar 300 glavo množico ljudi.

Vso dogajanje se je pričelo v petek okrog osme ure zvečer, ko so brekastično dogajanje otvorili domačini Plavi Lokvanj, za katerimi so nastopili lendavčani Eyecontact in madžari Don Gatto. Kot vrhunec dogajanja so oder zavzeli ljubljanski punkeri Đornata, katerim so sledili murskosoboški veterani Vulvathrone, ter hrvaški hardcoraši Upset. Petkovo dogajanje so zaključili murskosoboški Vasectomy in na novoustanovljeni Black Metal Panonian Alliance.

Po pretekli noči, ki je bila za ene krajša, za druge daljša, smo se že v dopoldanskih urah poskušali v spretnostih ravnotežja na slack-linu, odigrali smo nekaj tekem v ping-pongu, badbimtonu, ter se pomerili v različnih družabnih igrah. V pričakovanju na večerno dogajanje smo pomalcali tudi petkovo bujto repo, pojedli kak pajani kruj in pomagali pri pripravah za svežo kulinarično poslastico - pasulj. Naj poudarim, hrana je bila odlična, poleg tega pa še brezplačna. Lačnih in žejnih garantirano ni bilo!

Večerno dogajanje v soboto sta otvorila Beltinška Mito², za katerima so oder zavzeli murskosoboški Orange Fat in lendavski Inhibis. Za njimi so sledili vedno boljši mariborski hardcoraši Until Death in ljubljanski trasheri Panikk. Za vrhunec pa so oder pregreli kranjski veterani God Scard in novomeški death metalci Mephistophelian. A kakovostnim glasbenim skupinam še kar ni bilo konca – hardcoraši Anger iz Pule in death metalci Decomposing Entity iz Zagreba – Hrvati, ki so morali temu brekastičnemu festivalu narediti konec – seveda le letošnji…

Galerijo dogodka si lahko ogledate TUKAJ.

 DRUŠTVO ALTERNATIVNE MLADINE PO LETU 2012 SPET POMURSKI PRVAK V PANDOLU!

V organizaciji Mladinsko športnega društva Prekmurski pandolaši je 2. avgusta ob Bukovniškem jezeru potekal letošnji tretji turnir Pomurske A lige pandolo – Turnir za štorkljino gnezdo, ki je veljal tudi za točke državnega prvenstva Zveze društev igre pandolo Slovenije.

Turnirja za se je udeležilo 14 ekip: BMV Tropicano, Mazza La Panda (Koper), Prekmurski pandolaši, Žički Sončki (Žiče pri Slovenskih konjicah), C.I. Pola (Pula), Baronessa (Strunjan), Mimoza (Hrvatini),  Breka Fest Bistrica, Panda La Mazza (Koper), BAČI Evolution, Prejkmurci, Društvo alternativne mladine Bistrica (D.A.M.B.), Puranji Čunder in Bistričanke.

Prvo mesto na turnirju so zasedli Društvo alternativnme mladine Bistrica (v sestavi Mihael Vučko, Miran Lackovič, Andrej Prša in Darko Prša), ki so v napetem finalu premagali Prekmurske pandolaše (v sestavi: Boštjan Slepec, Andrej Kelenc in Alen Kegl). V malem finalu pa so bili boljši od Mimoze Prejkmurci iz Murske Sobote. Z zmago na turnirju je ekipa D.A.M.B. za eno točko prehitela Prejkmurce, ki so se letos morali zadovoljiti z drugim mestom in se tako naziv najboljšega po enoletnem premoru spet seli na Bistrico. Na tretjem mestu lige pa se je znašla še ena bistriška ekipa, BMV Tropicano. Za najkoristnejšega igralca turnirja je bil zasluženo razglašen Alen Kegl. Nagrade in priznanja ekipam je podelil župan Občine Dobrovnik, g. Marjan Kardinar. Sledil pa je še kulturni program in družabni večer.


 

BREKA PONG - turnir v namiznem tenisu.

25. junija smo drugo leto zapored organizirali turnir v namiznem tenisu. Z začetkom ob 10. uri se je v Rekreacijsko-gasilskem centru Jame na Gornji Bistrici udarilo 11 namiznotenisačev. Zaradi vremena je prireditev potekala pod streho, vendar pa tekmovalce kljub vremenu, zagotovo ni zeblo.

Najbolje se je odrezal Andrej Prša, ki je v finalu premagal Mihaela Vučka. Izvrsten rezultat pa si je s tretjim mestom priboril Andrej Lebar. Čestitke vsem! Za nami je tako odličen krst novega rekreacijskega centra, ki so ga slavnostno odprli in blagoslovili šele prejšnjo nedeljo. Upamo, da bo mladim služil še na mnoga leta.

    

BASKET FEST vol. VI

14. junija je na Srednji Bistrici potekal že 4. BISTRICA BASKET FEST – košarkarski turnir trojk, ki ga iz leta v leto organiziramo kvalitetnejše. Na tokratnem turnirju se je v igranju košarke pomerilo šest ekip. Najbolje pa je s konkurenco opravila ekipa Vatrenih iz Lendave, druga je bila ekipa Bistrica Basket team, tretje mesto pa je pripadlo ekipi Avtodiagnostika Damir Horvat. Igralci so se pomerili tudi v metanju trojk, kjer je največ natančnosti pokazal Blaž Laci. Hvala vsem ekmovalcem in tistim, ki že nekaj let pomagate pri nastajanju tradicionalnega Basket Festa.

    

 

SODELOVANJE NA »MURA KROS-U«

25. maja se je v Črenšovcih odvijal že tradicionalni osmi Mura Kros. Letos so se za naslov najboljših potegovali tekači, kolesarji, pohodniki in tudi nogometaši. Naše društvo je tokrat sodelovalo le v nogometnem tekmovanju, kjer smo zasedli zasluženo tretje mesto. Ponosni zmagovalci so bili PDG Žižki, drugo mesto pa so zasedli Cicibani. Ker smo na tem področju letos že nekaj dosegli, se bomo naslednje leto morda pomerili v teku ali čem drugem. Z gibanjem do zdravja (in fit postave).

     

 

 

SODELOVANJE NA OČINSKEM PRAZNIKU »OBČINE ČRENŠOVCI«

Občina Črenšovci je svoj peti občinski praznik praznovala 10. maja, ko je potekala tudi osrednja proslava na Srednji Bistrici. Letos je le ta bila namenjena tudi domačim gasilcem, ki so praznovali 90-letnico delovanja.

Člani našega društva smo v sodelovanju z Mladinskim športnim društvom Prekmurski pandolaši poskrbeli za športno dogajanje na ta dan. Odigrali smo turnir v košarki in pandolu, ter tudi nogometno tekmo z društvom za edukacijo, turizem, nove medije in organizacijo (Etno). V košarki so bili najboljši x, v pandolu Folklorno društvo Pozvačin, zmago v nogometnem derbiju pa je prepričljivo z 5:1 slavila moška zasedba članov našega društva.

Po zaključenih športnih aktivnostih smo se člani društev odpravili proti stojnicam, na katerih smo širši množici predstavljali svoja društva. Svoje sedemletno delovanje, program za letošnje leto, osvojene pokale, priznanje in medalje smo vsem obiskovalcem prestavljali tudi člani našega društva. Predstavitve so se odvijale eno uro – vse do pričetka osrednje proslave. Sledila je zabava pozno v noč z ansamblom Donačka.

  

 

SODELOVANJE NA LIKOVNEM USTVARJALNEM NATEČAJU IN RAZSTAVI »RISANJE GRADOV«

Naše društvo je imelo svoje predstavnike tudi na likovnem ustvarjalnem natečaju v risanju gradov, ki ga je organizirala Zveza Kulturnih društev Lendava. Za natečaj so ustvarjali Maja Pesjak, Ester Veronika Dražnik in Mihael Vučko. Njihovi izvrstni izdelki so bili na ogled na razstavi 25. aprila v kulturnem domu v Lendavi.