ARHIV NOVIC 2016

 

United Hard Core Breka II, 23.12.2016

 

Zaključni dogodek v letu 2016 je bila United Hard Core Breka II v Ambasadi Štefana Kovača Marka v Beltincih, ki se je odvijala 23.12.2016. Nastopili so iz Deafness by Noise iz Samobora na Hrvaškem, ter Laid to Rest iz Jesenic in Trifail iz Trbovlja. Tako nastopajoči, kot obiskovalci so bili ponovno navdušeni nad našim dogodkom, kar nam je dalo nove moči, za organizacijo podobnih dogodkov tudi v prihodnjem letu.

Društvo alternativne mladine Bistrica z svojimi marljivimi člani na čelu bo v letu 2017 vsekakor nadaljevalo z že tradicionalnimi glasbenimi in športnimi dogodki, poskusili pa se bomo tudi v organizaciji nekaterih novih dogodkov, morda celo namenjenih novim ciljnim skupinam. Več o tem izveste kmalu, zato nas spremljajte še naprej.

 
 

Pomoč ob 7. obletnici Tinekovega broda, Gornja Bistrica, 10.9.2016

Dobra dela niso nikoli odvečna dela, tako vsaj pravijo člani našega društva… zato smo ponovno ekipno priskočili na pomoč tudi ob sedmi obletnici Tinekovega broda, ko smo bili ponovno reditelji – tudi tokrat uspešno.

    

BREKA FEST IX, Kantina Srednja Bistrica, 26. in 27.08.2016

 

Kot vsako leto, je tudi letošnjo leto zaznamoval naš osrednji dogodek Breka Fest 9, ki se je že tradicionalno odvijal v Kantini na Srednji Bistrici. Tudi letos je koncertno dogajanje trajalo kar dva dni, obiskovalce pa sta z odličnim nastopom najbolj presenetili glasbeni skupini Ass to Mouth iz Poljske in domačini Chains of Decay.

Nastopili so še Stronghold in SpokOI iz hrvaške, ter Abolished, The Kojn, Bitching Betty, Kholn, Carnifliate, Crucifixions, Scatter iz slovenske alternativne glasbene scene.

  

 

SODELOVANJE NA OBČINSKEM FESTIVALU JENAMENA, 17.- 20.8.2016

Letos smo kot društvo, ki je registrirano v občini Črenšovci pomagali tudi na večjem dogodku v občini, t.i. Jenamena festu. K sodelovanju nas je povabilo kulturno in turistično društvo Črenšovci, ki so glavni organizatorji festivala. Jenamena fest se je tokrat odvijal tri dni. Člani našega društva so pomagali pri izvedbi samega festivala, predvsem v strežbi in z varovanjem obiskovalcev, ter samega prireditvenega prostora.

 

ORGANIZACIJA SPUSTA PO REKI  MURI, 13.08.2016

Po Muri smo se spustili skupaj z društvom Etno. Z društvom sodelujemo že več let, s tovrstnimi dogodki pa krepimo medsebojno povezanost. Dogodek je prav tako namenjen izmenjavi izkušenj o društvenem delovanju, ter predstavlja temelj za nadaljnje sodelovanje.

  

 

Sodelovanje na pandolo turnirju – 3. turnir Pomurske A lige, Gornja Bistrica ŠRC Jame, 23.7.2016

Na turnirju smo tokrat sodelovali predvsem izvedbeno. Mladinskemu športnemu društvu Prekmurski panadolaši smo tako pomagali pri priprava samega organizacijskega prostora, ter pri sami izvedbi turnirja. Nekateri naši člani so se preizkusili tudi v igranju pandola, ampak tokrat v drugačni ekipni zasedbi, združeni pod imenom Prekmurski pandolaši. Ob hudi konkurenci so se na tem turnirju uvrstili na odlično peto mesto.

 

Pomoč na slovesnosti ob novi maši Mitje Štefana Franca, Gornja Bistrica, 17.7.2016«

V sodelovanju z prostovoljnim gasilskim društvom Gornja Bistrica in z župnijo Črenšovci smo tokrat priskočili na pomoč ob novi maši Mitje Štefana Franca. Zaradi velikega števila povabljencev so člani našega društva na prireditvi opravljali delo rediteljev, ter tako opravili še eno dobro delo.

 

 

Soorganizacija turnirja Basket fest VI, igrišče Srednja Bistrica, 25.6.2016

Tradicionalni turnir Basket fest, ki se je sprva nekaj let odvijal pod našim okriljem smo tokrat soorganizirali skupaj s športnim društvom Tropicano Bistrica. Prvo mesto so tokrat zasedli gostje iz Beltinec, tretje mesto pa so ponosno slavili domačini, t.i. ekipa Brekatim. Bravo!

     

 

Sodelovanje na celodnevni prireditvi »5. Truck Show Miting«, igrišče Črenšovci, 11.6.2016

Letos smo že tretjič pomagali društvu Etno iz Črenšovcev pri organizaciji srečanja tovornjakarjev in njihovih jeklenih konjičkov. Pomagali smo pri sami pripravi dogodka, prevzeli naloge rediteljev na sami prireditvi, ter nenazadnje opravljali tudi delo za šankom. Kljub vsemu smo se na prireditvi tudi zabavali.

  

 

Sodelovanje na nogometnem meddruštvenem turnirju za »pokal Šampinjonov«, igrišče Sv. Jurij ob Ščavnici, 28.5.2016

Turnir v nogometu se je letos odvijal že četrtič. Ideja je nastala v okviru našega društva, saj smo želeli prirediti turnir, ki je posvečen druženju in izmenjavi idej ter znanj med mladinskimi klubi oziroma društvi. Sama izvedba in organizacija turnirja je vsako leto v domeni drugega mladinskega društva, v drugem kraju. Letos je organizacijo prevzela ekipa Jama iz Sv. Jurija ob Ščavnici. Tokrat smo zasedli drugo mesto, prvo pa so osvojili predstavniki Mladinskega informativnega in kulturnega kluba iz Murske Sobote. 


Organizacija celodnevnega dogodka »Breka Pong IV«, gasilska dvorana Srednja Bistrica, 14.5.2016

Tudi letos smo organizirali turnir v ping pongu, t.i. Breka Pong, ki se je odvijal že četrto leto zapored. Turnirja se je udeležilo 17 tekmovalcev in tekmovalk. Med moškimi si je prvo mesto tokrat prislužil Dejan Kavaš, drugo Andrej Prša tretje pa Mitja Kolar. Med ženskami pa je bila tokrat najboljša Maša Kolarič, drugo mesto je zasedla Ester V. Dražnik, tretje pa Andreja Kustec.


Sodelovanje pri celovečernem dogodku »Death Is Not Dead«, Ambasada Štefana Kovača Marka Beltinci, 09.04.2016

Pomagali smo pri izvedbi koncerta Death Is Not Dead, ki ga je organiziralo društvo Brutal Partysan Booking. Pomagali smo že pri sami pripravi, pobiranju vstopnine, pri prodaji promocijskega materiala nastopajočih glasbenih skupin, ter tudi pri končnem čiščenju prostorov po dogodku. Tudi ta izkušnja je bila zanimiva.

 

 


Druženje članov in promocija društva na »Vüzen srečanju«, Srednja Bistrica, 26.3.2016

 

V prazničnem vzdušju ob kresu in vonju po velikonočnih dobrotah smo organizirali srečanje obstoječih članov, ter poskrbeli za promocijo društva in včlanitev novih članov. Kljub hladnemu vremenu so se obiskovalci odzvali našemu povabilu, ter tako pripomogli k ohranjanju običaja ''pokanja'' ob praznovanju večjega krščanskega praznika velike noči.

 


Organizacija celovečernega dogodka »Winter Breka fest III«, Beltinci, 20.2.2016

V soboto, 20.02.2016 s pričetkom ob 20:30, se je v Ambasadi Štefana Kovača Beltinci odvijala že tretja Winter Breka. Dogodka se je udeležilo precejšnje število mladih glasbenih entuziastov, nastopile so 3 skupine: Bad Blood iz Čakovca, Ashine iz Ptuja in Damage iz Murske Sobote.